HANGON TENNISKERHO RY – HANGÖ TENNISKLUBB RF

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2022

Ympärivuotinen aktiivinen kerhotoiminta on avainasemassa. Tenniskerhon tulee varmistaa hyvät harjoitus- ja kilpailumahdollisuudet seuran junioreille ja aikuisille.

Hangon Tenniskerhon toiminta on erityisen tärkeää myös matkailun kehityksen kannalta. Kilpapelaajia Hangossa vierailee vuoden aikana n. 2000 ja sen lisäksi arviolta yhtä suuri joukko harrastepelaajia käyttää Hangon tarjoamia palveluita. Lisääntyvä vapaa- ajan asuminen sekä etätyön mahdollisuudet tuovat uusia, vaativia liikunnanharrastajia Hankoon.

Nuorten pelaajien kesken suosittu JGP-kisa sekä Suomen parhaat pelaajat keräävä Finnish Tour osakilpailu pelataan Hangossa myös 2022. 18 vuotiaiden SM-kilpailut pelataan 28-30.1.2022. Kilpailuista tarkemmin omassa kappaleessa, mutta edellä mainittujen lisäksi ITF-kisat sekä senioreille että junioreille järjestetään taas elokuussa.

Tenniksen markkinointia pyritään lisäämään toiminnan kasvattamiseksi entisestään.

Tämä toimintasuunnitelma antaa suuntalinjat hallitukselle, jonka tehtävänä on tarkentaa ja toteuttaa yhdessä sovittuja tavoitteita vuonna 2022. Tenniskerhon toiminta kasvaa vahvasti tulevan kauden aikana.

Tennislinja lukioon

Hangon Tenniskerholla (HTK ry.) on vahva tahtotila edistää paikallisten lukioiden toimintaa, lisätä oppilasmäärää sekä eri aktiviteetteja yhdessä muiden asianomaisten kanssa.

HTK haluaa kaikin tavoin edistää koulutusmahdollisuuksien säilymistä Hangossa ja edistää tennis/padel -painotteisten urheilullisten oppiaineiden lisäämistä toisen asteen koulutuksessa siten, että Hankoon voitaisiin ajatella tennikseen ja padeliin vahvasti orientoitunutta lukiota.

Taloudellisia ja toiminnallisia lähtökohtia:

– HTK:lla on vahvat tennisperinteet Hangossa myös valtakunnallisesti arvioiden

– HTK on yksi tennisliiton perustajaseuroista

– HTK on valmis palkkaamaan yhden täysipäiväisen valmentajan lisää

– hankkeelle haetaan yritysten ja eri säätiöiden tukirahoitusta

Tarkoituksena olisi yhdessä asianomaisten kanssa viedä lukion tennislinjaa eteenpäin, jotta toimintaa voitaisiin aloittaa jo syksyllä 2022. Toimintaa voidaan aloittaa tarvittaessa jo nykyisessä Cuplis-hallissa.

Samalla edistetään kaksikielisyyden tukemisesta. Myös Suomen Tennisliitto on vahvasti tukemassa projektia hallinnollisesti.

Jotta projekti on mahdollinen, niin tarvitaan kaikkien osapuolien halua kehittää ajatusta konkretiaan 2022 syksyyn mennessä.

Omalta osaltaan Hangon Tenniskerho on valmis investoimaan nykyisen Cuplis-hallin viereen uuden neljän tenniskentän hallin toiminnan aloittamiseksi.

Tennislinjan toteutuessa HTK on valmis panostamaan huomattavasti sen markkinointiin, näkyvyyteen ja valmennukseen.

Tennishallin suunnittelu ja rakentaminen

Tenniskerhon hallituksen yksimielisesti hyväksymä suunnitelma on rakentaa HTK:n omistama neljän kentän suuruinen tennishalli nykyisen Hangon kaupungin hallitseman Cupliksen viereen.

Hallitus on kokouksissaan useasti käsitellyt asiaa ja tehnyt tarjouspyyntöjä hallin rakentamisesta. Alustava kustannusarvio hankkeen toteuttamiseksi on noin 1,5 miljoonaa euroa. Kaikkia mahdollisia taloudellisia hanketukia ja rahoituskanavia käydään läpi ja pyritään saamaan hallihankkeelle oman ja lainarahoituksen lisäksi myös muuta tukea.

Suunnitelma esitetään syyskokoukselle päätettäväksi toimintasuunnitelman hyväksynnän yhteydessä. Syyskokous tekee päätöksen mahdollisen tennishallin rakentamisen aloittamisesta ja hallitus vie asiaa eteenpäin mahdollisimman nopeassa aikataulussa.

Padel

Puistolammen tenniskenttien välittömään läheisyyteen suunnitellut padel-kentät ovat saaneet Hangon kaupungin hyväksynnän, mutta valitusten takia toteuttaminen viivästyy.

Samalla HTK jatkaa vaihtoehtoisten suunnitelmien tekemistä.

Tavoitteena on saada padel-kenttiä lähivuosien aikana.

Tenniskoulu

HTK:n oma tenniskoulutoiminta on alkanut vahvasti ja kysyntää sille on ollut jopa tarjontaa enemmän. Vuoden 2022 aikana on toimintaa tältäkin osin tarkoitus kehittää vahvasti.

Resursseja tullaan lisäämään ja markkinointia tehostetaan.

HALLINTO JA TIEDOTUS

Hallitus kokoontuu säännöllisesti. Jaostot tekevät jatkuvasti työtä tavoitteiden saavuttamiseksi. Hallitus määrittelee kunakin vuonna toimivat jaostot. Kullakin johtokunnan jäsenellä on jokin osaamisalue vastuullaan ja osallistumista päivittäiseen toimintaan aktivoidaan.

Sääntömääräiset kokoukset, kevät- ja syyskokous, järjestetään sääntöjen mukaan. Syyskokouksessa jaetaan seuran omien mestaruuskilpailujen palkinnot ja järjestetään kauden päätösjuhla. Junioreille suunnitellaan oma juhlatilaisuus.

Tenniskerhon hallitus jatkaa ympärivuotisen päävalmentajan/kilpailunjohtajan ja toiminnanjohtajan palkkaamista myös kaudelle 2022.

Samalla koulutetaan uusia kilpailujohtajia ja tennisohjaajia.

Hallitus määrittelee muut tarvittavat työntekijät ja palkkaa heidät tarpeen mukaan.

Haetaan myös työllistämistukea mahdollisuuksien mukaan.

Seuran toiminnasta tiedotetaan säännöllisesti sähköisesti jäsenkirjeillä ja tiedotteilla. Tiedotteita on myös tennisstadionin ja Cupliksen tiedotustauluilla. Tenniskerhon internet-sivusto (hankotennis.fi) on ensisijainen tiedotusväline. Sosiaaliset mediat ovat tärkeässä roolissa tiedottamisessa. Tiedottamiseen panostetaan enemmän ja sille nimetään oma vastuuhenkilö.

TALOUS

Seuran talous on erittäin vakaalla pohjalla. Tenniskerholla on positiivinen kassavirta.

Keräämme suunnitelmallisesti varoja yhteistyökumppaneilta ja järjestämme tuottavia kilpailuja.

KILPAILUTOIMINTA

HTK:n kilpailut 2022

● 28.-30.1. 18-vuotiaiden SM-kisat Cupliksessa

● Päiväkisat Cupliksessa helmikuussa ja huhtikuussa

● 13.-15.5. Ulkokauden avajaiskisat (8 massaa ja tarvittaessa 2 plexiä)

● 10.-12.6. Luokkamestaruus B- ja D-luokka (6-8 massaa)

● 13.-18.6. Junior Grand Prix 10-16v (8 massaa ja tarvittaessa 2-4 plexiä)

Suomen parhaat 10-16 vuotiaat juniorit kilpailevat kaksinpelissä ja nelinpelissä JGP-voitosta.

● 8.-10.7. Miesten I divisioona viikonloppu (4 massaa pe-la, 2 massaa su)

Haetaan järjestettäväksi sarjatenniksen I divarin lohkoa, jossa myös HTK pelaa. 8 joukkuetta taistelee noususta SM-liigaan.

● 10.-18.7. Hangon Tennisviikko by HPP Law

Aloitetaan kisa jo sunnuntaina 10.7. aamupäivällä ja jatketaan kisaa maanantaille (semit ja finaalit osassa sarjoissa). Saadaan lisättyä osallistujamäärää, max 2 sarjaa alkuviikosta ja 2 loppuviikosta.

● 15.-17.7. Finnish Tour (4-6 kenttää)

Suomen parhaat pelaajat taistelevat Finnish Tourin rahapalkinnoista kaksinpelissä ja nelinpelissä.

● 1.8.-7.8. Scandinavian EB Championships by Mandatum Life

● 7.-13.8. ITF Juniors Tour

● 26.-28.8. Ulkokauden päätöskisa

Kesäkauden päätöskisa on ollut todella suosittu.

● 3.-4.9. HTK:n Mestaruuskisat

● Syystalvella 2-3 kpl päiväkisoja Cupliksessa

SARJATENNIS

Osallistutaan kaikilla mahdollisilla joukkueilla STL:n ja SST:n järjestämiin tennissarjoihin.

Kerholla on sisäkaudella kaksi miesten edustusjoukkuetta (I ja II divari) sekä kaksi naisten juniorijoukkuetta (II ja III divari). Uutena on miesten harrastejoukkue V divarissa.

Ulkokaudella miesten edustusjoukkueita on kolme (I divari, II divari ja III divari) ja naisten joukkue III divarissa. Lisäksi seniorisarjoissa pelaa viisi miesten joukkuetta (M35 SM, M50 I div, M55 SM, M55 II div, M60 II div) sekä yksi naisten joukkue (N40 I div)

JUNIORITOIMINTA

Seuran suurimpia tavoitteita Hangon Tenniskerholle on junioritoiminnan kasvattaminen.

Pyrimme rohkaisemaan pelaajia kilpailukentille ja sitoutumaan ympärivuotiseen valmennukseen. Samalla rakennamme pelaajapolun aloittelevasta pelaajasta minitenniksen kautta kohti mahdollista kilpapelaajaa. Tällä tavalla kilpailevia junioreita yritetään saada lisää. Nykyisiä kilpapelaajia kehitetään entistä tehokkaammalla valmennussuunnitelmalla kohti kansallista kärkeä. Juniorit ovat koko tulevan seuratoiminnan pohjana.

Ainakin seuraavat asiat tullaan toteuttamaan:

– 2016 käynnistynyt junioreiden iltapäiväkerhoa jatketaan ja kasvatetaan 2022.

– Tuetaan junioreita kilpailuissa lähettämällä valmentaja mukaan

– Tenniksen lajiesittelyt keväällä ja syksyllä massakentillä

– Ympärivuotinen tehovalmennus

– HTK:n järjestämä leiri Vierumäellä kesäkuussa nuorille kilpapelaajille

– Uusille pelaajille HTK Junior Super Camp kesäkuussa, jossa omat nuoret mukana ohjaajina

– Koulutetaan nuoria valmentajan polulle

– Kehitetään valmennusjärjestelmää

– Tuetaan kilpajunioreita kilpailumaksuissa ja matkoissa

– Pyritään järjestämään tennisleirejä muiden seurojen kanssa

– Omat tennisleirit Cupliksessa yhteistyössä lähiseurojen kanssa

– Kesäkauden avajaisjuhlat tennisstadionilla

AIKUISTOIMINTA

Aktivoidaan uusia jäseniä seuratoimintaan mukaan ja järjestetään seuraavat tapahtumat:

– Nelinpelitapahtumia ulkona ja sisällä

– Senioreiden mixtipelit tiistaisin ja sunnuntaisin

– Arkitennistä Cupliksessa

– Aikuisvalmennusta iltaisin Cupliksessa

– Euroturnaus alkukesästä ulkokentillä

– Dollariturnaus elokuussa ulkokentillä

– Seuraottelu HTK-ETK

– Liigasarjoihin osallistuminen

– Seurailtoja kokoontumistiloissa

KENTÄT, ULKOALUEET JA KIINTEISTÖT

Puistolammen plexikentät puhdistetaan heti lumien lähdettyä. Massakenttien kunnostus pyritään aloittamaan siten, että kaikki kentät olisivat pelattavissa keväällä mahdollisimman pian sääolosuhteiden niin salliessa.

HTK pyrkii rakentamaan padel-kentät valmiiksi vuodelle 2022. Tämän lisäksi piha-alueen viihtyvyyttä parannetaan sekä rakennetaan pienikokoinen ulkovarasto.

Tenniskenttien kasteluun suunnitellaan oman kaivon rakentamista ja juomapisteiden lisääminen sekä uudelleen sijoittaminen ovat myös työlistalla.

HTK:n sosiaalitilojen suihkujen ja saunojen käyttö ovat sallittuja seuran palveluiden käytön yhteydessä. Palveluita ovat esim. tennistunti, kilpailut, sarjaottelut ja talkoot.

Suihkujen ja saunojen käyttö on sallittu vain heti aktiviteetin jälkeen.

Hangossa 12.11.2021

Hangon tenniskerho ry

VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅRET 2022

En aktiv året-runt-föreningsverksamhet står i nyckelposition för HTK. Tennisklubben bör säkerställa goda tränings- och tävlingsmöjligheter för föreningens juniorer och fullvuxna.

Hangö Tennisklubbs verksamhet innehar en betydande roll även med tanke på utvecklingen av turistnäringen inom området. Ungefär 2000 tävlingsspelare besöker Hangö årligen och tillsammans med ett ungefär lika stort antal hobbyspelare använder de sig av tjänsterna som Hangö har att erbjuda. Det ökande fritidsboendet samt distansarbetets möjligheter hämtar nya, krävande motionsutövare till Hangö.

Bland de unga spelarna så populära JGP-tävlingen samt Finnish Tour deltävlingen som samlar Finlands bästa spelare spelas även år 2022 i Hangö. 18-åringarnas FM-tävlingar spelas 28-30.1.2022. Mer om tävlingen i ett separat kapitel, men utöver ovannämnda spelas även ITF-tävlingar både för juniorer och seniorer i augusti.

Avsikten är att utöka marknadsföringen av tennis för att nå ytterligare tillväxt i verksamheten..

Denna verksamhetsplan ger riktlinjerna för styrelsen vars uppgift är att precisera och verkställa de uppställda målen för år 2022.

Tennisklubbens verksamhet kommer att växa kraftigt under den kommande säsongen.

Tennislinje i gymnasiet

Hangö Tennisklubb (HTK rf.) hyser en stark vilja att befrämja lokala gymnasiers verksamhet, utöka elevantalen samt stöda olika aktiviteter tillsammans med övriga aktörer inom utbildningen.

HTK vill på alla vis jobba för att utbildningsmöjligheter består i Hangö samt befrämja tillväxten av tennis/padel – relaterade idrottsämnen inom andra stadiets utbildning, på så vis att man i Hangö kunde tänka sig ett gymnasium som är kraftigt inriktat mot dessa grenar.

Ekonomiska och funktionella utgångspunkter:

– HTK har starka tennistraditioner i Hangö, även ur ett nationellt perspektiv

– HTK är en av tennisförbundets grundarföreningar

– HTK är redo att anställa en tränare på heltid

– Medel för projektet kommer att insamlas av företag och olika stiftelser

Avsikten är att tillsammans med vederbörande parter föra fram gymnasiets tennislinje på så vis att verksamheten kunde inledas redan under hösten 2022. Verksamheten kan vid behov inledas i nuvarande Cuplis –hallen.

Samtidigt befrämjas tvåspråkighet. Även Finlands Tennisförbund är starkt med och stöder projektet administrativt.

För att projektet skall vara möjligt krävs alla parters vilja och insats att förverkliga planen från vision till verklighet under hösten 2022.

Hangö Tennisklubb är färdig att investera i en ny hall med fyra planer intill den existerande Cuplis –hallen för att kunna påbörja verksamheten.

Då tennislinjen förverkligas är HTK redo att investera avsevärt i marknadsföring, synlighet och träning.

Tennishallens planering och byggande

Tennisklubbens styrelse har enhälligt godkänt planen att bygga en av HTK ägd hall med fyra planer bredvid den av Hangö stad förvaltade Cuplis –hallen. Styrelsen har i sina möten ofta behandlat frågan och skickat offertförfrågan på projektet. Den preliminära kostnadsuppskattningen för projektet ligger på ca 1,5 miljoner euro. Alla till buds stående stöd och finansieringskanaler genomgås och strävan är att, utöver lån och intern finansiering, få även övriga stöd. Planen presenteras vid höstmötet för beslut i samband med godkännandet av verksamhetsplanen. Höstmötet tar ett beslut om att eventuellt inleda byggandet av en tennishall och styrelsen verkställer ärendet i möjligast rask takt.

Padel

De vid Parkdammens tennisplanernas omedelbara närhet planerade padel-planer har blivit godkända av Hangö stad, men på grund av överklagan dröjer genomförandet.

Samtidigt fortsätter HTK med planering av alternativa lösningar. Målet är att få padel-planer inom de närmaste åren.

Tennisskolan

HTK:s egen tennisskola har kommit igång bra och efterfrågan har till och med överskridit utbudet. För året 2022 är avsikten att utveckla verksamheten betydligt vilket innebär ökade resurser och effektivisering av marknadsföringen.

ADMINISTRATION OCH INFORMATION

Styrelsen sammanträder regelbundet. Utskotten jobbar kontinuerligt för att uppnå de uppställda målen. Styrelsen fastslår årligen utskotten. Varje styrelsemedlem har något delområde som sitt ansvarsområde och detta kopplas till den dagliga verksamheten.

Föreningens stadgeenliga möten, vår- och höstmötet, ordnas enligt bestämmelserna. Under höstmötet delas priserna gällande klubbens egna mästerskapstävlingar ut, och säsongens avslutningsfest ordnas. För juniorerna planeras en egen festtillställning.

Tennisklubbens styrelse fortsätter anställningarna av året-runt-tränare/tävlingsledare samt verksamhetsledare även under säsongen 2022. Samtidigt skolas nya tävlingsledare och tennisinstruktörer. Styrelsen fastställer behovet av övriga anställda och anställer dem enligt behov. Sysselsättningsstöd ansöks även enligt möjligheter.

Information om föreningens verksamhet skickas regelbundet elektroniskt i form av medlemsbrev och informationsblad Information finns även på Tennisstadions och Cuplis informationstavlor. Tennisklubbens internet-sidor (hankotennis.fi) är den primära informationskanalen. Sociala medier har även en viktig roll gällande informering. Klubben satsar mera på informering och en ansvarsperson kommer att utses.

EKONOMI

Klubbens ekonomi står på en ytterst stadig grund, Tennisföreningen har en positiv kassaström. Vi samlar in systematiskt medel av samarbetspartner och anordnar lönsamma tävlingar.

TÄVLINGSVERKSAMHET

HTK:s TÄVLINGAR 2022

● 28.-30.1. 18-ÅRINGARS FM-tävlingar i Cuplis

● Dagstävlingar i Cuplis i februari och april

● 13.-15.5. Utesäsongens öppningstävling (8 massa och vid behov 2 plexi)

● 10.-12.6. Klassmästerskap B- och D-klass (6-8 massa)

● 13.-18.6. Junior Grand Prix 10-16år (8 massa och vid behov 2-4 plexi)

Finlands främsta 10-16 -åriga juniorer tävlar i singel och dubbel om JGP-vinsten.

● 8.-10.7. Herrar I division veckoslut (4 massa fre-lö, 2 massa sö)

Ansöks om att få ordna serietennis I divisions gruppspel, där även HTK spelar. 8 lag kämpar om avancemang till FM-ligan.

● 10.-18.7. Hangö Tennisvecka by HPP Law

Tävlingen påbörjas redan söndagen 10.7 på förmiddagen och fortsätter på måndag (semin och finalerna i vissa serier). På detta vis kan antalet deltagare utökas, max 2 serier under början av veckan och 2 under slutet av veckan.

● 15.-17.7. Finnish Tour (4-6 planer)

Finlands bästa spelare kämpar om Finnish Tour penningpriser i singel och dubbel.

● 1.8.-7.8. Scandinavian EB Championships by Mandatum

● 7.-13.8. ITF Juniors Tour

● 26.-28.8. Utesäsongens avslutningsturnering

Sommarsäsongens avslutningsturnering har varit verkligt populär.

● 3.-4.9. HTK Mästerskapstävling

● Under hösten/vintern 2-3 st dagstävlingar i Cuplis

SERIETENNIS

Vi deltar med ett flertal lag i de av Finlands Tennisförbund och Finlands Senior Tennisförbund organiserade serierna. Klubben har under innesäsongen två representationslag för herrar (I och II division) och två lag för damer och juniorer (II och III division). Som nyhet har vi ett lag för hobbyspelande herrar i V division.

Under utesäsongen har herrarna tre representationslag (I, II och III division) och damerna har ett lag i III division. Utöver detta spelar fem herrlag i seniorserierna (M35 SM, M50 1 div, M55 SM, M55 II div, M60 II div) samt ett damlag (N40 I div).

JUNIORVERKSAMHET

Ett av Hangö Tennisklubbs mest centrala mål är att skapa tillväxt inom juniorverksamheten. Vi strävar till att uppmuntra spelare ut på tävlingsbanorna och att förbinda sig till året runt träningsverksamhet. Samtidigt bygger vi en stig för spelare allt från nybörjaren, via minitennisen ända till den aktiva tävlingsspelaren. Med denna metod försöker vi öka antalet tävlande juniorer. Nuvarande tävlingsspelare utvecklas med ständigt förbättrade träningsprogram mot den nationella toppen. Juniorerna är grunden för hela den kommande föreningsverksamheten.

Åtminstone följande åtgärder kommer att genomföras:

– Den år 2016 startade juniorernas eftermiddagsklubb fortsätter och växer 2022.

– Juniorerna stöds i tävlingar genom att skicka med tränare

– Presentation av tennis som gren under våren och hösten på massaplanerna

– Året runt effektiv träning

– Av HTK ordnat läger i Vierumäki under juni månad för unga tävlingsspelare

– För nya spelare HTK Junior Super Camp i juni, där egna juniorer deltar som instruktörer

– Vi utbildar unga till tränare

– Vi utvecklar träningsmetoderna

– Vi stöder tävlande juniorer i deras tävlingsavgifter och resor

– Vi strävar till att organisera tennisläger tillsammans med andra föreningar

– Vi ordnar egna tennisläger i Cuplis i samarbete med närliggande föreningar

– Vi arrangerar sommarsäsongens öppningsfest på Tennisstadion

VERKSAMHET FÖR VUXNA

Vi vill aktivera nya medlemmar att delta i vår föreningsverksamhet och ordnar följande evenemang:

– Dubbelturneringar både inomhus och utomhus

– Seniorernas mixed spel tisdagar och söndagar

– Vardagstennis i Cuplis

– Träning för vuxna om kvällarna i Cuplis

– Euroturnering i början av sommaren på utebanorna

– Dollarturnering i augusti på utebanorna

– Seriematch HTK-ETK

– Deltagande i ligaserierna

– Klubbkvällar

PLANERNA, UTEOMRÅDEN OCH FASTIGHETERNA

Plexiplanerna invid Parkdammen rengörs så fort snön smält bort. Iståndsättandet av massaplanerna påbörjas så att alla planer är i spelskick under vårens lopp så fort vädret medger utespel.

HTK strävar till att bygga färdigt padel-planerna under året 2022. Utöver detta förbättras gårdsplanens trivsamhet samt uppförs ett mindre uteförråd. För vattnandet av tennisplanerna planeras en egen brunn samt flera vattenpunkter med förbättrad placering.

Användandet av HTK:s sociala utrymmen, duschar och bastun är tillåtet i samband med utnyttjandet av klubbens tjänster. Dessa tjänster är t.ex. tennistimme, tävlingar, seriematcher och talko.

Utnyttjandet av dusch och bastu är tillåtet strax efter utförd aktivitet.

I Hangö 12.11.2021

Hangö tennisklubb rf

Styrelsen